Informatie

Onze boekhandel opende in 1999 zijn deuren aan de Albertsbaan en verhuisde vier jaar later naar de Heerestraat in het Drentse Roden.

Wij zijn een zelfstandige boekhandel, dat wil zeggen dat wij ons aanbod geheel zelf bepalen. De winkel is goed gesorteerd in (Engelse) literatuur, spanning, geschiedenis, psychologie, filosofie, Drenthiana en Groningana, boeken over opvoeding en ontwikkeling, bridgeboeken en -artikelen, kunst, reizen, koken en kinderboeken. Ook vindt u bij ons een afdeling afgeprijsde boeken en modern antiquariaat. Uiteraard hebben wij ook de nieuwste ereaders in huis en kunnen wij u helpen met het binnenhalen van uw ebooks.

Daarnaast hebben we in maart de boekhandel in het UMCG overgenomen, wat een mooie aanvulling vormt op de huidige bedrijfsvoering. “Wij hebben nu een goed gesorteerde, algemene boekhandel in Roden, met daarnaast twee webwinkels die zich richten op specifieke markten: breinboek.com en emdrshop.com.” Breinboek biedt alle mogelijke (vak)literatuur over ‘hoofdzaken’, terwijl op EMDRshop vakliteratuur en speciaal ontwikkelde EMDR-apparatuur te koop zijn. EMDR is een veel toegepaste therapie om de gevolgen van post-traumatische stress te verminderen.

Met de winkel in het UMCG hopen we de naamsbekendheid te vergroten en verwachten we klanten voor (para)medische literatuur beter te kunnen bedienen. “Daarnaast willen we in deze nieuwe winkel, hoe klein in omvang ook, een verrassend en actueel aanbod bieden. Een miniwinkel met een maximaal aanbod dat bezoekers, patiënten, medewerkers en studenten aanspreekt. Dus niet alleen boeken, maar ook bijvoorbeeld cadeautjes, spelletjes, knuffels en wenskaarten. Inclusief de speciale ongedwongen Daan Nijman-sfeer en de service waar we ons de afgelopen 15 jaar mee onderscheiden hebben.”

Onze enthousiaste medewerkers hebben allen een ruime ervaring in het boekenvak, lezen zich een slag in de rondte en staan u graag bij met advies.

Ook buitenshuis laat Boekhandel Daan Nijman zich niet onbetuigd. Wij zijn een van de initiatiefnemers van Noordenveldleest.nl, een platform dat zich inzet voor leesbevordering in de breedste zin van het woord in de gemeente Noordenveld. Concreet komt dit neer op het organiseren van lezingen, festivals en andere activiteiten op het gebied van literatuur, streektaal en kinder- en jeugdboeken.